Mikromotor | Istorijat
603
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-603,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Istorijat

MIKROMOTOR ISTORIJAT 

 

MIKROMOTOR D.O.O. je firma osnovana 1990. godine. Pre osnivanja firme Mikromotor, osnovana je samostalna zanatska radnja pod istim nazivom sa dva zaposlena radnika. Preduzeće se formira od radnika iz dve renomirane beogradske firme “Mikrometal“ i “Rotor” koje tada uspešno posluju u oblasti remonta i servisa električnih obrtnih mašina.

Od malog preduzeća sa desetak zaposlenih 1990. godine, Mikromotor sigurnim koracima izrasta u ozbiljnu firmu konkurentnu u svojoj delatnosti. Na samom početku preduzeće se bavilo premotavanjem niskonaponskih elektro motora, a vrlo brzo sa dobijanjem novih poslova, počinje da premotava mašine jednosmerne struje i generatore.

Sa dolaskom novih stručnih kadrova, Mikromotor počinje da servisira i remontuje pumpne agregate renomiranog švedskog proizvođača FLYGT.

1997. godine firma se seli na novu lokaciju, na kojoj se i dan danas nalazi, i izgradnjom proizvodnog pogona od 2000 kvm sa neophodnom opremom, počinje da servisira visokonaponske elektro motore i vučne motore.

1997. godine je došlo do proširenja delatnosti, i novih ugovora, tako firma postaje specijalizovana za servis i popravku liftova proizvođača David Pajić i Končar.

Uspešnim funkionisanjem tri radne jedinice u okviru firme Mikromotor ukazuje se potreba da se osnuje radna jedinica za automatizaciju, čiji je osnovni zadatak da već remontovane uređaje unapredi, i da ih zaštiti do novih kvarova.

Danas je Mikromotor doo sa 28 godina iskustva, 4 radne jedinice i 50 zaposlenih, jedno od vodećih preduzeća u ovoj oblasti poslovanja.