Mikromotor | Liofilizatori
136
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-136,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Liofilizatori

Liofilizacija – sušenje zamrzavanjem

 

 

Savremena tehnologija koja prati povećane zahteve u pogledu kvaliteta obrade prehrambenih proizvoda

Kao firma koja ima dugogodišnje iskustvo u radu sa tehnološkim rešenjima velikih proizvođača iz industrije prerade hrane, uočili smo potrebu za novim rešenjima koji prate stalno rastući trend zdrave i kvalitetne ishrane.

Iskoristili smo znanje i know-how iz različitih oblasti tehnologije i proizveli najsavremeniji pogon za sušenje voća, povrća i drugih prehrambenih proizvoda – LIOFILIZATOR.

Liofilizacija – postupak koji se sve više koristi pri preradi proizvoda u industriji

Liofilizacija, još poznata i kao sušenje zamrzavanjem, je postupak dehidratacije na niskim temperaturama – voda se odstranjuje iz zamrznutog stanja sublimacijom leda pod vakuumom. Rezultat je proizvod koji je po hemijskom sastavu, aromi, boji i obliku gotovo identičan svežem. Kao osnovna prednost ističe se značajno produžen rok trajanja namirnice, očuvanje kvaliteta kao i dostupnost tokom cele godine.